Testează-ți puterile, depășește-ți limitele, participă la Rubicon.


RUBICON – Ultramaraton de tip ștafetă. O distanță colosală de circa 478 de km! Cursă fără opriri de peste 52 de ore. Cea mai severă perioadă a anului: 22 -24 martie 2024, 3 zile de alergare fără pauze. Pentru prima oară în istorie: Ultramaraton internațional! Startul la Chișinău și finișul la București. 2 țări – un traseu! 


Traseul este împărțit în 46 de etape a câte 6-15km fiecare. Fiecare finiș al unei etape este totodată startul etapei următoare. Fiecare participant singur își alege prealabil câte etape va alerga. Organizatorii pun la dispoziție și un autobuz ce va însoți atleții pe durata întregului  eveniment. Un autocar confortabil va transporta participanții de la Chișinău până la București, iar după îi va aduce înapoi la Chișinău.

Coloana este condusă de un pacemaker, care stabilește tempoul de 6:30 min per km pentru restul participanților și care poartă drapelul județului și al țării. 46 de etape ale ultramaratonului, atleții poartă drapelul cu mândrie, simbolizând unitatea și scopul comun.  

 

Rubicon este nu doar o testare pentru corp, dar și pentru minte. Se planifică de a traversa prin 5 regiuni din Republica Moldova și 5 județe din România. Fiecare constituie de la 1 până la 10 etape.  O ocazia de a vedea cele mai pitorești peisaje și cele mai frumoase trasee din două țări vecine. Drept remunerare, atleții vor avea oportunitate să câștige zeci de medalii speciale — stemele raioanelor care vor parcurge alergând. Este de ajuns de a alerga minim într-o etapă dintr-un raion sau județ, pentru a adăuga stema respectivă în colecție. Pe lângă cupă, câștigătorul Rubiconului va primi o tablă specială, drept cupă, unde va putea plasa toate etapele cucerite. 

 

Sprijinul este un mare impuls de energie pozitivă, care nu doar îi ajută pe sportivii să depășească Rubiconul aici și acum, dar care va rămâne o amintire caldă pentru anii ce vor urma.  Rubicon este un eveniment important nu doar pentru sportivi, ci și pentru suporteri. A-i susține moral pe cei care, în ciuda oboselii, poartă drapelul țării și al raionului în cele mai dure condiții este, la fel, o formă de participare la cursă. 

Din experiența anilor precedenți, locuitorii raioanelor din Moldova au demonstrat ospitalitate adevărată.  Au ieșit în număr mare la eveniment, au aplaudat și au făcut tot posibilul ca participanții să se simtă ca acasă. Oamenii s-au aliniat pe străzi, au fluturat steaguri, au întâmpinat cu gustările tradiționale locale, au scandat numele și au încurajat cu zâmbete calde.

 

Traseu: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1XdloqKnDfaOqOXm9IWqFIXhl2ABNCik&ll=45.76016726657939%2C27.494960200000012&z=8


Ora si etapele: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iEGfs7DcM-P8ctuNPziUiZjZ5ezM4p9F_ZdbupdhYNQ/edit#gid=797139883 

Tabla Rubicon:
https://drive.google.com/file/d/1iO417Lz1SqD6wu9KGL1kYmId1rN_kIrb/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1FtB2T2wuxL0Hv9lSUWjcPdvc5WT2G6sl/view?usp=sharing

Stemele:
http://tinyurl.com/4fw9pc3f 


Etapele:

https://rubicon.run/ru/steps


Prezentarea Video: https://www.dropbox.com/scl/fi/e0ce6pwz7dvrstl51iokh/RUBICON-ROMANIA-2024-3-Final.mp4?rlkey=62bffix1o2bkg64sbg1veugq9&e=1&dl=0